HTML

Eletem Kinaban

Friss topikok

  • Weili: Koszi Yi laoshi! :) Igyekszek is mindenhez pozitivan hozzaallni. Kihivasok vannak, dehat valahogy ... (2009.10.04. 06:33) Hirek roviden (nehez lesz, de megprobalom)
  • Szenti: Szia Viki! Légyszi reagálj gyorsan az emailemre:)! (2009.09.23. 16:57) KTV
  • Weili: Bocs az osszevissza betukert, megtrefalt szobatarsnom cseles azsiai billentuuzete, mindenestre ami... (2009.09.14. 10:22) Hogy mikbe is keveredhet az ember Kinaban
  • rekatona: Mi is ugyanezt tapasztaljuk a taxisokkal kapcsolatban Shanghaiban: teljesen elpofátlanodtak. Csúcs... (2009.08.13. 13:54) Elso nap

Linkblog

Hirek roviden (nehez lesz, de megprobalom)

2009.09.29. 15:19 Weili

1. Hahaha, a fergeteges dongbei-i tancunk, amit ket hetig gyakoroltunk, elsopro sikert aratott a vasarnapi bemutaton! Ebben nagy resze volt a zenenek, amit mindenfele dob es szamunkra ismeretlen, egzotikus hangszer hoz letre, es annyira porgos es lelkesito, hogy egy ellustult, kover perzsamacska is felpattanna tole a kandallo mellol, hogy vad ugralasba kezdjen. A masik tenyezo minden ketseget kizaroan a ruhazatunk volt, amit a sulink berelt nekunk, es szinosszealitasaban es jellegeben leginkabb egy-egy szexi mikulasruhara hasonlitott. Piros selyemnadragot es szukitett blezert kepzeljunk el, a nyakan es az ujjain feher szoros premmel, amit ezusszinu szlakkal bolonditottak meg. A nadragon es a felson itt-ott egy-egy aranyminta. A lanyok haja ket fonott copfban, piros szalagokkal. Aki szamara meg a zene es a megjelenesunk meg nem lett volna eleg meggyozo, azt az energikus tancmozdulataink vegkepp lefegyverezhettek, ugyanis az utolso egy percben, ami ugye a legfeldobottabb kell, hogy legyen, minden ugrasnal szinte szarnyaltunk a levegoben. Egyszoval, benne vagyunk a nagy-nagy TV musorban! :)

Ket tancosunk meg kulon eloadtak egy tancot, szep Camerun cimmel (ok cameruniak), ami lelegzetelallioan profi es csodalatos volt. Felig cameruni, felig modern tanc kevereke volt az egesz, es nagyon magavalragado es megindito volt a koreografia es az eloadasmod is.

2. A mult het penteken taxizas kozben elvesztett mobilom csodalatos es egyedulallo modon vasarnap visszakerult hozzam, hala az utanunk jovo utasnak. Lelki valsagba estem, amikor elhagytam a mobilt, es szinte a konnyekig meg voltam hatva, amikor visszahoztak. Mert annyira jofejek voltak, hogy elhoztak a sulimhoz.

3.Szobatarsam egyre jobban belejott az erhu, azaz kethuros kinai hegedu gyakorlasaba, amit egesz pontosan harom hete kezdett. A Hull a pelyhes feher ho az egyik darab egyre bovulo repertoarjaban, amit egy-egy gyakorlas alkalmaval a negyedik emeleten is hallani lehet (mi az elson vagyunk). :) En elvezem, amikor gyakorol, mert ilyenkor konnyesre nevetjuk magunkat altalaban. Szerencsere mire nekem megfajdulna a fejem, addigra neki is, igy ez meg soha nem zavart. :)

4. A koli japan kozossege nagyon kedves velem, mindig kapok valamilyen kulonleges japan inyencseget kostolonak, amit mar jo lenne viszonoznom valahogy. A sos szaritott szilva utan kellemes meglepetes volt a tegnap kiprobalt finom edesseg, amirol azt is megtudtam, hogy Momotoro neves mondabeli alak, aki egy barakcfabol pattant ki, osztogatta a kovetoinek, es egy ehhez kapcsolodo japan gyermekdalt is meghallgathattam szobatarsam, es egy aranyos japan lany tarsasagaban. Momotoroval kapcsolatban lehetnek tevedesek a fenti rovid ismertetoben, de szobatarsam nagyjabol ezeket mondta nekem. :)

5. Voltam egy eloadason, amit az uj enekkarosoknak szerveztek, igazabol olyan volt, mint nalunk a szolfezs, csak kicsit gyorsabban. Erdekes volt, most mar tudom a harmas hangzat, meg a kisszekund, violinkulcs es kereszt nevet kinaiul. Teljesen logikus elnevezeseket alkalmaznak. Peldaul a szopran, az a noi magas hang, az alt a noi alacsony hang stb. Ami erdekes, hogy naluk kotta alatt nem feltetlenul azt ertik, mint a legtobb helyen a vilagon. Itt az "egyszeru kotta" az elterjedt (biztos van valami hivatalos magyar neve is), amiben nincsenek vonalak, vagy hangjegyek, hanem szamokkal jelolik a hangokat. Pl. 2531

Igy az "otvonalas kottat" egy enyhe misztikum ovezni. Amikor kiderult, hogy en azt ismerem kizarolag, mindenki huledezett egy sort.

Az europai korus es opera ugy lett bemutatva par mondattal, mintha otthon nalunk a pekingi operarol lenne szo, es ez is eleg erdekes volt. Kivancsi vagyok, mi lesz legkozelebb. Amugy en vagyok az egyetlen kulfoldi a csapatban, sajnos nem vettek fel se Grace-t, se Henry-t, pedig mind a kettojuket nagyon kedvelem... :(

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaesen.blog.hu/api/trackback/id/tr641415747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildrain 2009.09.30. 19:10:32

Szia, Weili, látom, nem kommentek olvasásával kell múlatnod az idődet, de ne félj, olvasód az van, hűségesek is némelyek....Örülök, hogy ilyen pozitív benyomások érnek, ez rajtad múlik nagyrészt, mi sem bizonyítja, hogy más ismerőseimtől néha pont ellenkező benyomásokról hallok, pedig ugyanaz a hely, az évszak, a csillagok állása, és mégis, ugyanazokat a dolgokat teljesen másképp értékelik. A te történeteidet szívesen olvasom, csak továbbra is pozitívan, meg fognak találni a jó dolgok, a rosszak meg csak azért kellenek, hoyg legyen egy kis kihívás is, meg majd ha véletlenül a Kína-fóbiások közé keverednél, legyen mivel cukkolni őket. Happy nemzeti ünnepet ott messze. (yilaoshi)

Weili 2009.10.04. 06:33:26

Koszi Yi laoshi! :)
Igyekszek is mindenhez pozitivan hozzaallni. Kihivasok vannak, dehat valahogy tullendulok majd rajtuk. :) A Nemzeti Unnep eleg happy volt! :)
süti beállítások módosítása