HTML

Eletem Kinaban

Friss topikok

  • Weili: Koszi Yi laoshi! :) Igyekszek is mindenhez pozitivan hozzaallni. Kihivasok vannak, dehat valahogy ... (2009.10.04. 06:33) Hirek roviden (nehez lesz, de megprobalom)
  • Szenti: Szia Viki! Légyszi reagálj gyorsan az emailemre:)! (2009.09.23. 16:57) KTV
  • Weili: Bocs az osszevissza betukert, megtrefalt szobatarsnom cseles azsiai billentuuzete, mindenestre ami... (2009.09.14. 10:22) Hogy mikbe is keveredhet az ember Kinaban
  • rekatona: Mi is ugyanezt tapasztaljuk a taxisokkal kapcsolatban Shanghaiban: teljesen elpofátlanodtak. Csúcs... (2009.08.13. 13:54) Elso nap

Linkblog

Oktober 22. - Egy nap, amirol konyvet kene irni

2009.10.29. 05:31 Weili

 

A tegnapi nap egyszeruen szuper volt, kicsit hosszu, de tele izgalmas es szep elmenyekkel, es pont kiegyensulyozta ezzel a vasarnapi melypontsorozatot, amit nem volt kedvem megorokiteni az utokor szamara.
Egy este 11-tol reggel fel 7-ig tarto kellemes karaoke buli utan : Faradtsag, csalodottsag, szomjusag, egesz nap nem eves, idegekre meno szivato kinai, hideg szelvihar, dugo, rohanas es keses, be nem tervezett, minden eddigi kepzeletemet felulmulo merteku kiadas, meghallgatas, es a nap vegen egy kellemes beszelgetes, aminek a vege az volt, hogy egy ostoba es nagyon durva megjegyzessel nagyon megbanthattam az itteni egyik legjobb baratomat. Ugyhogy megkonnyebbulest sem ereztem a nap vegen.
                                                                                        
De visszaterve a jo dolgokhoz. Reggel nagyon koran kellett kelnem, ugyanis egy erdekes forgatasra mentem, egy igazi filmbe, igazi szereplonek! :)Erdekes volt nagyon az egesz, bar maga a film kis koltsegvetesu, de megis profi modon ment a forgatas, mar amennyire meg tudom itelni.
Megismerkedtem egy amerikai szinesszel (o a foszereplo), aki tobb, mint 10 eve kezdte filmes karrierjet Kinaban, es elegge befutott, es ismert. Rengeteg sorozatban es filmben jatszott, amerikai filmekben is neha felbukkan, Edward Nortonnal jartak egy suliba, meg ilyenek, amugy szenvedelye a madar es ragcsalotartas, a papagajaval a vallan igazi kaloznak nez ki, a madarai tobbsege a chengdu-i hazaban lakik, ahol folyamatos eletveszelynek vannak kiteve az ottaniak nem tul allatbarat attitudje miatt. Sok dolgot meselt az elmult bo evtizedben felgyulemlett tapasztalataibol, es egeszen erdekes az o eletutja is, ugyanugy nem hetkoznapi, mint a legtobb regota itt elo kulfoldie.
 
Utana mentem egy fogadasra a kovetsegen, ahol talalkoztam par kedves ismerossel, par magyar szakos kinai lannyal, akik a nyakamba ugrottak, mert lattak a Hanyuqiao versenyt a TV-ben, megismerkedtem par itteni magyarral is. Raadasul meg az etelek is felsegesek voltak, szoval igazan kellemes volt az egesz. Meg utana negyen setaltunk kicsit a varosban, beszelgettunk, szuper volt.
 
Nagyon faradtan ertem vissza a koliba, ugy este het korul, es veletlenul osszefutottam azzal a baratommal, akihez az a rosszul sikerult mondatom volt vasarnap. Megorultunk egymasnak, mert azota nem talalkoztunk, es elhataroztuk, hogy beulunk egyutt egy helyre tanulni. Megkonnyebbultem, mert ezek szerint nem neheztelt ram annyira.
Es az idei eddigi egyik legjobban sikerult pekingi este vette kezdetet. Elsetaltunk a suli kozeleben levo egyik “水吧”-ba, egy beulos helyet kell elkepzelni. 18 yuant kellett fizetnunk, es ezert 12 oran keresztul tartozkodhattunk a helyen, es ekozben barmilyen innivalot rendelhettunk, illetve kedvunkre szedhettunk a ragcsalnivalokbol, mint mazsola, ilyen olyan sozott szaritott bab (ami finom) stb. Nagyon hangulatos hely volt, kenyelmes szekekkel. Persze nagy beszelgetesbe kezdtunk, leginkabb az elet nagy dolgairol. Majd ket orat azert csendes tanulassal toltottunk.
10 korul en mar alvaskozeli allapotban voltam, igy elindultunk a suli fele, de utana ugy gondoltunk, hogy szivesen setalnank meg, igy korulbelul egy oranyi barangolas kovetkezett, nagy uton, kis utcaban, mig vegul egy nagy kor megtetele utan elerkeztunk az eszaki harmas korgyuru es az egyetemunk utcajanak a keresztezodesehez, de mielott visszafele vettuk volna az iranyt, eszrevettuk, hogy a keresztezodest ativelo hid alatt mindenfele ejszaka sutogetos kajaarusok vannak, kis muanyag asztalkakkal es szekekkel, egesz nagy forgalommal, a jardakon kivul az uttest egy reszet is elfoglaltak. Annyria kulonlegesen es kicsit abszurdul nezett ki az egesz (bar itt elegge megszokott), hogy szinte egyszerre vetettuk fel, mi lenne ha egy kicsit letelepednenk ott. Oda is mentunk, es rendeltunk egy-egy csirkeszarnyas nyarsat es egy-egy birkanyarsat. Annyira finom volt, es kellemes es hangulatos az egesz, hogy utana meg ketszer rendeltuk meg ugyanezt. Korulbelul fel kettore ertunk vissza a koliba.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaesen.blog.hu/api/trackback/id/tr751483021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása